Bescherm je buitenhout met Xyladecor

Voordeuren, garagedeuren, ramen, gevelbetimmeringen,... hout is een belangrijk bouwmateriaal! Je woning goed onderhouden wil ook zeggen het hout verzorgen met producten die het optimaal beschermen tegen de weersinvloeden zoals wind, regen en felle zon. Een goede bescherming en onderhoud maken je hout tegelijk ook mooier. Xyladecor biedt zowel functionele producten als decoratieve producten. Met de functionele producten bescherm je het hout preventief of behandel je het hout tegen schimmels en houtworm. Met de decoratieve producten kan je een beschermende eindlaag of afwerking aanbrengen.

Alle primers van Xyladecor helpen met het bestrijden van houtworm, zoals de boktor en andere insecten en larven. Met de Xyladecor Combi primer voorkom je nieuwe aantasting doordat het product zowel een curatieve als een preventieve behandeling aan het hout geeft. Ben je op zoek naar een kleurloze en indringende grondlaag en wil je houtrot voorkomen, dan zijn Primer Clear en Timmerhout geschikte producten.

Ook voor ramen en deuren vind je bij Xyladecor de juiste beits. Deze duurzame houtbeits is beschikbaar in 8 verschillende kleuren, alsook in een kleurloze afwerking. Op deze manier zijn je ramen en deuren langdurig beschermd tegen krassen en vuil.

Houten gevelbekledingen zoals gevelbetimmeringen, dakoversteken en ander houtwerk bescherm je met een beits voor gevelbetimmeringen. Dit houtimpregneermiddel beschermt het hout tegen regenwater en vertraagt de vergrijzing. De houttekening en houtstructuur blijven zichtbaar.

De dekkende beits en houtbeits in topkwaliteit kunnen aangekleurd worden in tal van tinten met de kleuren mengmachine. Deze universele beitsen kunnen gebruikt worden om houtwerk binnen of buiten te schilderen in een kleur naar keuze! Vergeleken met een verf of een lak, is het grote voordeel van een dekkende beits dat het reliëf van het hout zichtbaar blijft. Indien je een transparante beits gebruikt, blijft niet enkel het reliëf maar ook de houttekening zichtbaar.