Videogalerij

Advies & tips - Videogalerij

Hoe vernis je een meubel met een gekleurde vernis?


Een oud meubel geef je een nieuw kleurtje én een nieuw leven met Xyladecor Meubel Vernis. In deze video kom je te weten hoe je best te werk gaat.

Met Xyladecor Meubel Vernis kan je tegelijk kleuren en vernissen! Het hout wordt gekleurd terwijl de houttekening bewaard blijft. Tegelijk bescherm je het hout tegen vlekken en krassen. Beschikbaar in verschillende kleuren, kant-en-klaar in het winkelrek en op de mengmachine.

Hoe pak je dit aan?

Stap 1: Bescherm het grondoppervlak met een afdekzeil. Verwijder oude verf, vernis of beitslagen met schuurpapier. Schuur steeds in de richting van de houtnerf.
Stap 2: Maak het meubel stofvrij met een zachte borstel.
Stap 3: Breng met een niet-pluizende doek thinner aan en laat goed drogen.
Stap 4: Voor een mooi en egaal eindresultaat breng je best één laag Xyladecor Primer Clear Extra* aan met een hiervoor geschikte borstel. Laat minstens 24 uur drogen.
Stap 5: Wanneer het meubel droog is, schuur het opnieuw licht op en ontstof het.
Stap 6: Breng een eerste onverdunde laag Xyladecor Meubel Vernis aan.
Stap 7 Breng een tweede en eventueel een derde laag aan. Wacht 6 uur tussen de lagen.
Stap 8: Laat goed drogen en geniet van je resultaat!

Wat heb je nodig?

Voor de voorbereiding heb je schuurpapier, een stofborstel, een afdekzeil, een niet-pluizende doek, afplaktape en ontvetter nodig. Voor het vernissen van een meubel met gekleurde vernis heb je nodig: Xyladecor Primer Clear Extra**, Xyladecor Meubel Vernis in een kleur naar keuze, roerlatjes, een verfpotopener en verfborstels.


Download stappenplan