Planet Possible

Laten we samen méér doen met minder

Planet Possible is ons engagement voor een duurzame toekomst. Een toekomst die we samen creëren. Gewoon door slimme keuzes te maken.

We zetten alles op alles om nieuwe technologie te ontwikkelen die bijdraagt tot een groene en gelukkige wereld. Tegen 2020 moet ten minste een kwart van onze producten nóg beter zijn voor mens en milieu. Zodat je met een gerust gevoel je hout kan beschermen.

Lees verder. Verken onze kleurrijke en positieve toekomstvisie. En ontdek hoe jij ons kunt helpen om die toekomst dichterbij te brengen.

Kwaliteit zonder compromissen

De beste houtbeschermingsproducten produceren én de planeet beschermen: volgens ons zijn dat twee kanten van dezelfde medaille. Alles begint bij het maken van slimme keuzes over water, energie en grondstoffen. Kortom: over alles wat er in de fabriek gebeurt. Het spreekt voor zich dat we ook het afval tot een minimum beperken en zo weinig mogelijk brandstof verbruiken voor het transport.

Minder is méér

Je hebt het zelf al gemerkt. Als je met hoogwaardige Xyladecor beitsen, vernissen of oliën werkt, heb je minder liters nodig voor een perfect eindresultaat. Minder beits? Dat betekent ook een betere atmosfeer én een duurzamere omgeving om in te wonen.

Schone verf, schone lucht

We ontwikkelen voortdurend slimme manieren om onze producten milieuvriendelijker te maken. Zo vervangen we geleidelijk alle solventen in de formules door water. Het resultaat: de lucht ruikt frisser en de luchtkwaliteit gaat er voor iedereen op vooruit.

Minder verpakking

Bij elke restyling zorgen we ervoor dat de nieuwe verpakking minder materiaal bevat dan voorheen, zonder in te boeten op kwaliteit. Onze verfpotten bestaan bijna volledig uit gerecyclede materialen. Bovendien kun je al onze verpakkingsmaterialen na je klus ofwel hergebruiken, ofwel recyclen.

Hoe verfrestjes de wereld veranderen

Samen met ons zustermerk Levis zetten we onze schilder- en kleurenknowhow in dienst van mensen. We maken de hele wereld mooier en laten geen druppel verf verloren gaan. Soms doneren we producten aan lokale projecten. En soms steken onze eigen medewerkers de handen uit de mouwen om huizen, scholen en straten te verfraaien. Een uniek project dat getuigt van de kracht van verf en kleur!

Langere levensduur

Tenslotte werken we ook hard aan het verbeteren van de afwasbaarheid en de levensduur van onze producten. Zodat er alsmaar minder onderhoud nodig is. Welk merk droomt nu van een wereld die minder beits of vernis gebruikt? Xyladecor, het merk dat meer geeft om de toekomst van onze planeet.