Videogalerij

Advies & tips - Videogalerij

Hoe olie je tuinmeubelen in teak?


Geniet zo lang mogelijk van de natuurlijke schoonheid van je houten tuinmeubelen dankzij de teakolie van Xyladecor. Hoe je te werk gaat zie je in deze video.

Xyladecor Teakolie beschermt je tuinmeubilair tegen de weersinvloeden. Deze olie voedt het hout van binnenuit zodat zijn natuurlijke schoonheid langer bewaard blijft. Ideaal voor tuinmeubelen van exotische houtsoorten zoals teak, bangkirai, eucalyptus,... .

Hoe pak je dit aan?

Stap 1: Reinig de tuinmeubelen een eerste maal met water.
Stap 2: Leg een afdekzeil onder de tuinmeubelen.
Stap 3: Draag een veiligheidsbril en geschikte handschoenen voor het aanbrengen van de Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout.
Stap 4: Laat het product een kwartier inwerken.
Stap 5: Schrob het oppervlak tijdens het inwerken van de Krachtreiniger met een harde spons of schuurborstel. Spoel nadien met water.
Stap 6: Breng een eerste laag Xyladecor Teakolie Waterproof aan en laat 15 minuten inwerken.
Stap 7: Veeg de overtollige olie met een niet-pluizende doek af.
Stap 8: Breng, indien nodig, een tweede laag aan op dezelfde manier.
Stap 9: Laat de tuinmeubelen grondig drogen en geniet van het resultaat!

Wat heb je nodig?

Voor de voorbereiding heb je een tuinslang of hogedrukreiniger, een schuurborstel, harde sponzen, een blokborstel, handschoenen en een veiligheidsbril, een emmer, een afdekzeil én Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout nodig. Voor het oliën van tuinmeubelen heb je een borstel, een emmer, handschoenen en niet-pluizende doeken nodig.


Download stappenplan