Videogalerij

Advies & tips - Videogalerij

Hoe olie je een houten terras met een elektrische of manuele drukspuit?


Ontdek in deze video hoe je een houten terras kan oliën met een manuele drukspuit of elektrische verfspuit. Dit is de snelste en eenvoudigste manier om je terras-en tuinhout te beschermen! Met een verfspuit behandel je tot 40m² in 30 minuten. Ideaal voor grote oppervlakken!

Xyladecor Bangkirai Olie Spray voedt terras- en tuinhout in bangkirai en beschermt tegen vergrijzing. Deze olie dringt diep in het hout en droogt snel.

Hoe pak je dit aan?

Stap 1: Reinig het terras met water.
Stap 2: Scherm stenen, gras of struiken rondom het terras goed af met afdekzeil of karton.
Stap 3: Reinig het terras nu grondig met Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout. Spoel na met water.
Stap 4: Om het vergrijsde hout te ontgrijzen kan je Xyladecor Ontgrijzer voor alle Buitenhout gebruiken.
Stap 5: Monteer de manuele of elektrische drukspuit zoals in de handleiding beschreven staat en breng een laag Xyladecor Bangkirai Olie Spray aan.
Stap 6: Normaal volstaat één laag. Laat goed drogen en geniet van je resultaat!

Wat heb je nodig?

Voor de voorbereiding heb je een tuinslang of hogedrukreiniger, een stof- en schuurborstel, harde sponzen, een blokborstel, handschoenen en een veiligheidsbril, een verfbak, een verfpotopener, een afdekzeil en afplaktape, Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout én Xyladecor Ontgrijzer voor alle Buitenhout nodig. Voor het oliën van een houten terras heb je een drukspuit, een brede langharige borstel, roerlatjes en een verfpotopener nodig.


Download stappenplan