Videogalerij

Advies & tips - Videogalerij

Hoe behandel je een houten terras met een antislip-beits?


Deze video toont je hoe je je houten terras antislip maakt met Xyladecor Bangkirai Antislip. Hiermee voorkom je dat je terrasvloer of zwembadboord van bangkirai of een andere tropische houtsoort een glijbaan wordt na een regenbui!

Xyladecor Bangkirai Antislip is een beits met antislip formule die het hout voedt en het mooier maakt. Vertraagt het vergrijzen van hout dankzij een speciaal UV-beschermingsmiddel.

Hoe pak je dit aan?

Stap 1: Verwijder los vuil met een stofborstel
Stap 2: Reinig het terras met water.
Stap 3: Scherm stenen, gras of struiken rondom het terras goed af met afdekzeil of karton.
Stap 4: Reinig het terras nu grondig met Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout. Spoel na met water. Nieuw terrashout hoef je enkel te ontstoffen. Vergrijsd hout kan je ook nog ontgrijzen met Xyladecor Ontgrijzer voor alle Buitenhout.
Stap 5: Roer de beits goed om en breng een eerste laag Xyladecor Bangkirai Antislip aan.
Stap 6: Is deze laag droog, breng dan op dezelfde manier een tweede laag aan. Laat goed drogen en geniet van je resultaat!

Wat heb je nodig?

Voor de voorbereiding heb je een tuinslang of hogedrukreiniger, een stof- en schuurborstel, harde sponzen, een blokborstel, handschoenen en een veiligheidsbril, een afdekzeil, afplaktape én Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout nodig. Voor het beitsen van een terras heb je een brede langharige borstel, roerlatjes en een verfpotopener nodig.


Download stappenplan