Kwaliteit & innovatie

Nieuws - Kwaliteit & innovatie

 

De houtexpertise van Xyladecor

Xyladecor heeft altijd al een passie gehad voor hout. Dat is de drijfveer om kwalitatieve producten te ontwikkelen voor de bescherming, behandeling en decoratie van hout. De liefde gaat uit naar alle houtsoorten, van de meest bescheiden tot de kostbaarste soorten. En altijd met de beste oplossing voor elke toepassing.

Het assortiment bevat de beste producten, producten waarbij decoratieve kwaliteit hand in hand gaat met geavanceerde technologie en dat alles met het oog op het gebruiksgemak. Enkele voorbeelden: verschillende producten kunnen met een verfspuit aangebracht worden, zeer tijdbesparend! De Xyladecor vernissen zijn de meest krasvaste op de markt(*) en de unieke gelstructuur van de Xyladecor beitsen voor Ramen & Deuren zorgt voor een perfect dekking van hoeken en kanten.

Zulke prestaties kunnen geen toeval zijn! Ze zijn het resultaat van permanent onderzoek en ontwikkeling. Zo heeft het merk een uniek expertisecentrum opgericht, meer bepaald voor transparante en dekkende beitsen en voor vernissen. Hun doeltreffendheid en de resultaten die ermee worden bereikt, worden op ontelbare manieren getest in onze laboratoria. Bovendien wordt ook de duurzaamheid van alle producten getest in speciale proefcentra, meer bepaald in Abelboden (Zwitserland), Totland (Noorwegen), Sege (Zweden) en Brøndby (Denemarken). Voor ze worden goedgekeurd, worden de samenstellingen blootgesteld aan extreme weersomstandigheden, grote temperatuurschommelingen, intens zonlicht, water, parasieten enz., om aan te tonen in welke mate ze hout kunnen beschermen tegen verschillende agressieve invloeden. Op die manier kan Xyladecor de beste producten aanbieden, in alle opzichten: technisch, decoratief en praktisch.

Voor al je projecten – een trap vernissen, de garagedeur schilderen, parasieten uitroeien, een teakhouten tafel beschermen – vind je de ideale oplossing in de drie productcategorieën van Xyladecor: voor de tuin, voor houtwerk aan de buitenkant van het huis en voor binnenhoutwerk. Elke categorie bevat zowel functionele en technische producten (reinigers, primers, behandeling tegen schimmels, tegen houtworm, enz.) als afwerkingsproducten (beitsen, vernissen en oliën).

*Test uitgevoerd door Coatings Research Institute (CoRI) in juni 2013: Scratch resistance Clemen (ISO 1518).

Innovatie

De laboratoria van Xyladecor ontwikkelen de meest innovatieve producten, die garant staan voor een optimale bescherming van je hout. Bovendien wordt ook aan het gebruiksgemak gedacht. De Xyladecor beitsen, vernissen en oliën kunnen zeer gemakkelijk aangebracht worden, zodat de verfklus in een handomdraai uitgevoerd is.

Enkele voorbeelden van onze innovatieve producten:

Voor tuinhout: beitsen, oliën... en handige sprays!

Xyladecor Tuinhoutbeits is een decoratieve en beschermende transparante beits en Xyladecor Tuinhuis Color een dekkende beits waarbij de houtstructuur zichtbaar blijft en die uitstekende bescherming biedt tegen weersinvloeden. Met Xyladecor Bangkirai Antislip wordt je terras geen glijbaan meer na een regenbui en Xyladecor Teakolie Waterproof bevat dan weer extra veel was, voor een optimale waterbestendigheid van je tuinmeubels.

Verschillende producten zijn verkrijgbaar in een handige spuitbus of kunnen worden aangebracht met een verfspuit, waardoor het werk zeer goed opschiet!

Het houtwerk aan de buitenkant van het huis staat onder hoge bescherming

Een uitzonderlijk resultaat bereik je met Xyladecor Gevelbetimmeringen, een middel om gevelbetimmeringen en gevelhoutwerk te beschermen en te verfraaien met natuurlijke tinten. De beits Xyladecor Ramen & Deuren UV-Plus maakt gebruik van ‘high solid’-technologie, vormt een elastische en waterbestendige laag, en bevat speciale UV-filters die het beschermende effect nog versterken en verlengen. Bij de functionele producten vermelden we Xyladecor Ontgrijzer voor alle Buitenhout, een snelwerkende gel die het hout renoveert en zijn oorspronkelijke kleur teruggeeft.

En voor binnen?

Xyladecor Meubel Vernis Extra Mat - Kleurloos of Xyladecor Meubel Vernis Satin - Kleuren wordt aanbevolen om meubels, deuren, plinten en wandbetimmeringen te beschermen tegen krassen en vlekken. De extra sterke Xyladecor Parket Vernis Extra Protect Satin doet hetzelfde voor vloeren. Voor een verhoogde veiligheid gebruik je Xyladecor Trap Vernis Antislip, met onzichtbaar antislip granulaat.

Zin in een andere kleur?

De Xyladecor producten zijn beschikbaar in tal van kleuren, kant-en-klaar in het winkelrek. Heb je een andere kleur in gedachte? Onze beitsen en vernissen, bijvoorbeeld Xyladecor Houtbeits TQ en Xyladecor Meubel Vernis Satin - Kleuren zijn aankleurbaar op de Xyladecor Mengmachine in de meest diverse tinten. Van neutrale houttinten tot zachte pastels en meer gedurfde kleuren, eindeloze combinaties zijn mogelijk. Xyladecor Dekkende Beits TQ is zelfs verkrijgbaar in RAL kleuren. Vraag raad aan je verkoper!

Xyladecor? Jouw garantie voor kwaliteit en uitmuntendheid en de zekerheid dat je voor elke toepassing het beste product vindt. Altijd!


TUIN   

HUIS BUITEN   

HUIS BINNEN